Mammoth day 2

Rond een uurtje of 8 wakker geworden, even gecomputerd en vertrokken. Nog even snel een ontbijtje erin gegooid bij de Days Inn. Dat is weer eens wat anders als een Oostenrijks Frühstucksraum. Microwave en thermoskan koffie, zoveel als je wilt.

Daarna zijn Julien en ik vertrokken richting Mammoth na eerst de Bestbuy, Circuit City, Wall Mart en de Safe Way. Julien en ik hadden namelijk nog wat spullen nodig, ik moest nog een verrekijker hebben voor de competitie. En Julien moest nog even een dikke spiegelreflex Canon kopen. Dus dat worden aardig wat
mooi plaatjes voor de boys and girl at home.

Na onze spullen geregeld te hebben, zijn we rond 12en gaan rijden richting Mammoth. Echt een vet landschap. Eerlijk gezegd wel een beetje vlak voor een big mountain competition denken we. Maar het is wel erg uitgestrekt en je kunt goed ver zien. Maar in Amerika heb je geen ferrari nodig om te travelen, want je mag hier niet sneller rijden dan 65 miles. Vandaar die te dikke Four Wheel drives, Pick Up trucks en SUV’s. De ene motor is nog groter en dikker dan de ander. Zeg maar gewoon the bigger the better.

Eenmaal aangekomen in Mammoth heeft Julien een afspraak met Laura voor skipassen. “Julien is the Man”, hij heeft namelijk 2 keer 5 dagen een gratis skipas geregeld met zijn Franse charmes. Dat betekent dus gewoon 2 keer 300 dollar gratis. Op de competition dagen krijgen we de passen toch gratis. Dus dat wordt een dikke vette traktatie op Sushi.

Nu is het alleen de vraag of we een kamer ergens krijgen. Dat blijkt dus niet mee te vallen, want de Amerikanen hebben weekend. Er liggen 7 feet aan freshies en de zon schijnt dit weekend. Fuck!!!!!!!!!! Uiteindelijk komen we bij de Mammoth Creek Inn, daar is een rijders deal gemaakt, maar die doet het pas vanaf zondag avond. Dus vraag ik naar een paar Freeride World Tour rijders hier. Volgens de receptionist zitten ze op kamer 204, eenmaal aangekomen zit daar ook een Oostenrijker die ik al ken van mijn snowboard leraren verleden bij Ride With us. Dus ik denk dat is geregeld. Mooi niet dus, die Oostenrijkers zijn een lastig volkje zeg, die andere dudes willen ons er niet bij hebben voor 2 nachten. Balen, daar is geloof ik een mooi Duits woord voor “arschlögger”.

De Receptionist gaat nog even wat vrienden en bekenden van hem vragen voor een adres, uiteindelijk heeft er iemand gecanceled bij Motel 6 in Mammoth Lakes. Dus nog na even te chillen in de Lounge van Creek Inn, onder het genot van de lekkere gratis koekjes en drankjes hier is het echt errug genieten. Al wetend dat de Quest eraan zit te komen. Damn heb zin in de competitie, sick.

Vanaf nu wordt het alleen zorgen dat we beter voedsel hebben, want die Julien zit een potje te stinken al de hele dag. Deze gast is echt door en door rot.

Tags: