Mammoth day 4

Shit man, begin ziek te worden merk ik. Na op te staan gaan we naar de Mammoth Creek Inn om onze kamer te claimen, die we geboekt hebben. Maar de lady van het bureau zegt helaas geen kamer meer te hebben. Maar na lang te lobbyen lukt het om bij een paar andere rijders uit Zwitserland, Zweden en Frankrijk een matrasje neer te leggen voor 15 dollar per nacht in het washok. Not bad, want het is een gruwelijk appartement met open haard, televisies en Jacuzzi.

Op één of andere manier valt er toch altijd wel weer wat te regelen, blijkt! Om 1200 uur is de accreditatie voor de Open waar Julien aan mee doet. Dus ik ga maar even mee om alles te checken en zeker te weten dat ik aan de Quest meedoe. Daarna ben ik op mijn Salomon patrol 168 in plaats van 163 naar boven gegaan. Dat voelt al een stuk beter. Ook ben ik de Full face helmet van Giro aan het checken en ik kan je vertellen, die is niet erg aërodynamisch. Zodra je sneller rijdt dan 50 kmh, schiet hij al omhoog. Maar na enige instellingen is het dan toch gelukt.

Daarna zijn Julien en ik wat te eten gaan halen in de supermarkt, tering die Fransen kunnen echt uren shoppen. Ik begin al aardig geïrriteerd te raken en gelukkig merkt Julien en zijn we snel weggegaan.

Dan is het tijd voor de Jacuzzi, wat erg lekker is. Ik merk dat ik al weer wat fitter begin te worden. Misschien heeft dat ook wat te maken met de medicamenten die ik gehaald had. Even een dikke powerboost. Ik geef tenslotte niet me hele vermogen uit om in Amerika al mijn cash uit te geven voor keiharde off-piste. Ik doe het natuurlijk voor de competitie om lekker door te gaan naar Verbier en dik prijzengeld in mijn zak te steken. Dit voor higher good Alaska.

Na de riders meeting zijn we naar huis gegaan, om weer eens even lekker gezond en Europees te eten. Want dat Amerikaanse voedsel komt ook mijn strot uit. We hadden pasta, salade en een dikke verse Tuna. No wonder dat die Amerikanen allemaal zo vet en ongezond zijn, want je betaalt je blauw voor een zakje groente. Voor een zakje wortelen wordt al snel 10€ gerekend.

Tags: