Mammoth day 5

Damn, nu voel ik me echt slecht. Ben echt ziek aan het worden. Het wordt tijd om pilletjes en vitamine boosters te gaan slikken en bruizen. “Oh ik hoop zo dat ik me morgen beter voel!!”. Gelukkig hoef ik vandaag nog niet te rijden. Dus ik besluit om Julien en Aurelien te gaan filmen. Zodat mijn lichaam een beetje rust krijgt. Die Airco, Reis en Jetlag zijn to much nu.

Vandaag is de Mammoth Open, hier kunnen rijders zich kwalificeren voor de Freeride Quest van woensdag. De helling waar de big mountain wedstrijd plaats vind is de Hemlock ridge, dat is een north face van 2600 m hoogte en de run is ongeveer 300 hoogtemeters, het coole aan deze helling is dat het een steile treerun met diverse cliffs is van rond de 45graden.

Rond 9 uur aangekomen heb ik de hele dag de tijd om de face te bekijken en te filmen. Tijdens de wedstrijd wordt er een rijder omgeroepen die uit Nederland komt, Jeroen Gerits eindigt uiteindelijk op de 13e plaats en weet zich net niet te qualificeren voor de Quest. Het is altijd weer Dope om Nederlandse freeriders te leren kennen op plaatsen die je nooit verwacht.
Aurelien krijgt de 4e plaats snowboard en Julien Lopez de 5e plek ski. Dat betekent dat ze allebei door gaan naar de Quest.

Na de wedstrijd heb ik snel mijn bip nummer voor de Quest opgehaald, NR. 9, dat is alvast mooi meegenomen. Daarna ben ik snel een paar uurtjes gaan slapen en heb snel een Pastaatje er in geknikkerd.

Tags: