Mammoth day 7

De finales zullen vandaag plaatsvinden op de “Oh Shit Ridge”. Deze is normaal gesproken nooit geopend en je kunt hier zelfs een boete krijgen als je naar beneden rijdt. Dit voor de Mammoth locals al super vet dus dat ze daar naar beneden kunnen rijden. De finales zullen in 2 rondes plaats vinden. Bij de snowboarders gaat het van 12 naar 6 deelnemers en de beste 3 blijven over.

De oh shit ridge begint steil met goede sneeuw, dan worden het couloirs die eindigen aan de onderkant is één grote klif wand. Deze run kun je op talloze manieren rijden. Waarbij de ene nog sicker is dan de andere. De skiërs en snowboarders geven hier een vette show weg, de ene gaat er nog dikker in dan de andere.

Jonas Emery dropt onder andere in met een frontflip en Cody Townsend neemt de hele lijn straight, alsof er niets aan de hand is. Ook gaat het een paar keer bijna mis, uiteindelijk vallen er geen gewonden.

Daarna op de price giving wordt er duidelijk wie er gewonnen hebben. Ik kan je wel zeggen dat ik super jaloers ben op de winnaars want die krijgen een trip naar Alaska voor een week met vlucht, verblijf, heli en alles erop en eraan. Maar omdat Ralph Backstrom al teamrider is van North Face gaat die prijs naar Jonas Emery. En bij de vrouwen gaat die prijs naar Bérangere Moroc.

S’avonds is er dan een riders party in de Wave Rave, dat is de shop van Steve Klaassen. Met gratis local bier uit Mammoth. Daarna gaat iedereen naar de Whiskey Creek, ik moet daar 3 verschillende legitimaties laten zien, omdat de uitsmijter niet gelooft dat ik het ben. Het is nog lang gezellig en iedereen wordt de volgende dag wakker met een flinke koppijn.

Tags: