Mammoth day 1

Na om 3:45 op te staan, pak ik nog even snel mijn laatste shizzle om naar de States te gaan. Eindelijk is het zover, ik ga naar Mammoth voor de Freeride World Qualifying Tour. Het is al zo een grote eer om hier mee te rijden samen met namen zoals Jonas Emery en andere bekende goede rijders. Om 7:15 op het vliegveld aangekomen ben ik aan het inchecken achter een of andere spacer met een kapiteins pet en een grote retro zonnebril. Met echt een te skinny pants. De dame van achter de balie is me aardig aan het afsnauwen. Het is duidelijk dat ze in andere dingen geïnteresseerd is, zolang het maar geen werken is.

Blijkt nu dat ik helemaal geen koffie meer kan drinken met Sanne en dat ik moet opschieten, want de vlucht is overbooked. Fuck heb ik dat!!!!!!!!!!!!! Uiteindelijk dring ik voor en krijg toch nog een plaatsje in dat fucking grote vliegtuig.

Nu is het 4 warme maaltijden verder en zit ik op het vliegveld van Denver te wachten op mijn vlucht naar Reno. Gamblecity. Ben nu de tijd aan het doden door een beetje te chatten met Peter van Snowworld over de goede ouwe tijd.

Even later op Reno airport aangekomen. Heb ik ook al mijn spullen gekregen. HA, dat is mazzel, want Julien Lopez moet zijn spullen komen ophalen. Die waren namelijk de vorige dag kwijtgeraakt. Hij vertelde me wel dat ie voor 250 dollar spullen mocht kopen om zichzelf te kunnen onderhouden, dat was dus mazzel.

Julien heeft voor de prijs van de kleinste auto een goede luxe Pontiac geregeld. Volgens mij is dat ding hybride, want je hoort echt helemaal niks. Echt te bizar. Hij vraagt aan mij wat ik wil doen. En ik zeg natuurlijk eerst even een biertje drinken. In Reno is het best lastig om een local bar te vinden, maar uiteindelijk komen we een of andere neppe Ierse Pub tegen. De eigenaar is blij dat we daar binnen komen, omdat hij voor de rest weinig klandizie heeft. Dat Amerikaanse bier valt wel even tegen zeg, vooral de Bud is niet te zuipen voor 5 dollar per glaasje.

Na 2 biertjes en een potje pool, die ik volgens mijn regels gewonnen heb en volgens zijn regels verloren heb, zijn we verder gegaan naar Days Inn gegaan. Daar heeft Julien gister ook al geslapen. Echt een te Amerikaans drive-innetje. Best funny, alles lijkt hier net zo nep als in de films. Ik ga even douchen en val gelijk als een blok in slaap.

Tags: