Mammoth day 3

Dudes, wat een dag. Ben blij dat ik nog leef. Anyway, ik zal je over vandaag vertellen. Vanochtend zijn Julien en ik gaan ontbijten in de Mcdonalds, omdat we geen ontbijt bij Motel 6 krijgen. Best lekker eigenlijk zo een paar pannenkoeken, hamburgers en koffie. Tegelijkertijd zijn we ons video report aan het filmen.


Ineens komt er een Amerikaan op ons af om te vragen waarom we aan het filmen zijn. Dus we leggen ons verhaal in het kort uit. Dus die Amerikaan begint terug te lullen over alle sporten, de Amerikaanse cultuur en zijn skidoo adventures met zijn zoon. Erg vriendelijke gast, maar hij houdt natuurlijk wel van opscheppen.

Daarna zijn Julien en ik de berg opgegaan en het is echt fucking druk, dus een mooie parkeerplaats is snel geregeld met Julien. Die gast is echt master of lobbying, daar kan ik nog aardig wat van leren. Anyway verteld Julien aan de parkeerwachters dat we hier zijn om te filmen voor de Tour. Eenmaal een paar runs gemaakt op de overvolle pistes van Mammoth, komen we in de stoeltjeslift Aureliens Routens tegen. Nu is de franse connectie helemaal compleet. L’autre pays de fromage is erg relaxt en praat graag engels, dus we kunnen aardig wat aankloten in het Engels. Aurelien is uit La Grave en dat kan je merken, hij houdt van steep, deep en vooral erg smal.

Vandaag heb ik aardig wat sicke runs met deze 2 dudes kunnen maken, we hebben ook alle mogelijke faces bekeken die ze voor de competitie kunnen gebruiken. Totdat ik iets te overmoedig wordt en te snel een face in rijdt die eindigt in een trechter zonder opening. Met dikke rotsen. Ik ga head first op de trechter af en probeer zo snel mogelijk om te draaien. Raar genoeg maak ik de drop head first en landt perfect op mijn voetjes en rijdt mooi weg. Fucking scary kan ik je wel vertellen. Maar gelukkig is er niks aan de hand, behalve dat mijn knie een schaafwond heeft en de nose van mijn board behoorlijk ruig eruit ziet.Laat ik hier mijn les uit leren.

Daarna zijn we de auto gaan halen en hebben in de avond nog een sicke Red Bull show gezien met FMX rijders die best een sicke kicker rijden. Op de televisie was ik er niet zo van onder de indruk, maar in het echt is het toch wel erg bizar wat die gasten doen.

Tags: