Camp Fieberbrunn

Wat heb ik een goed weekend gehad, ik was in Fieberbrunn met Oostenrijkse host Flo Örley, die een weekend heeft georganiseerd voor Snowboarders en Skiërs die interesse hebben in Big Mountain Lines en competities. Mensen als Mitch tolderer, Max zipser, Daniel regensburger, Alex hoffman , Mathias Haunholder, Bibi Pekarek en nog veel meer rijders waren aanwezig. We hebben in totaal drie faces gereden, waaronder de Rabenkopf, Wildseeloder en de Mahdstein.

Wat we hebben gedaan is Faces beter leren bekijken voor wedstrijden en de judging criteria besproken.  Dit zowel op de berg als in de avond met een goude rakker!

Volgens mij waren de semmels van wereld kwaliteit in Fieberbrunn, want ik heb nog nooit zo lekker gereden, dit maakte het een wereld weekend. Alles wat ik probeerde lukte, dubbel drops, 12 meter drops, 3tjes over windlips en vette turns in terrein van 45 a 50 graden….
De Rabenkopf  was een steile treerun met goede cliffs, windlips en bomen die ver uit elkaar staan. Deze hebben we op zaterdag twee keer gereden. Net voor mijn eerste afdaling kom ik er achter dat één van mijn straps gebroken is, gelukkig kan ik van Max wat tape lenen om zo naar beneden te rijden. Eenmaal in het coulior als er aardig wat sluff achter me aankomt, merk ik dat de controle toch iets minder is met een kapotte strap aan mijn voorste been.

De Mahdstein was de highlight van het weekend, hier onder ander dus een drop van 12 meter, vervolgd door een windlip method en eindigend in een lekkere cliff. Na 2 keer de Mahdstein te rijden hebben we nog één keer de wildseeloder gereden, deze was impressive. Zeker omdat we deze niet van te voren bekeken hadden en zo gereden hebben. Deze berg heeft een imposante “no fall zone”, je mag hier niet op je bek gaan, want dan glijd je zo 600 hoogtemeters over de rotsen.

Al met al was het een super relaxt weekend met vette hikes, crazy austrians en dikke lijnen.

Tags: